I change traditional recipe to healthier version.
--Recipe--
-Chicken Satay-
2 big chicken breast (slice into thin slice)
1tbsp Finely chopped Lemongrass
1tbsp Finely chopped Galangal
1tsp Curry powder
1tsp Turmeric powder
1/2tsp Cumin powder
1/2tsp Coriander seed powder
2tbsp Low-fat coconut milk
2tbsp Lactose-free milk
1tbsp Yoghurt
1tsp Baking soda
1tsp Salt
1tsp Stevia
-Cucumber pickle-
2cup Cider vinegar
1cup Water
1tbsp Stevia
1tsp Salt
1cup Sliced Cucumber
1/2cup Sliced Shallot
1/3cup Sliced Red Chilli
-Peanut Sauce-
1cup Low-fat coconut milk
1tsp Panang curry paste
1tsp Massaman curry paste
1/2tbsp Tamarind water
1tbsp Stevia
1tsp Salt
1/2cup Toasted peanut
(You can add Water/Coconut milk if you think the sauce is too thick)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ไก่สะเต๊ะกับน้ำจิ้มและอาจาด
จี้ปรับสูตรให้มันเฮลตี้ขึ้นนะ
--ส่วนผสม--
-ไก่สะเต๊ะ-
อกไก่ชิ้นใหญ่ 2 ชิ้น (แล่บางๆ)
ตะไคร้ 1 ช้อนโต๊ะ
ข่า 1 ช้อนโต๊ะ
ผงกะหรี่ 1 ช้อนชา
ผงขมั้น 1 ช้อนชา
ผงยี่หร่า 1/2 ช้อนชา
ผงลูกผักชี 1/2 ช้อนชา
กะทิไขมันต่ำ 2 ช้อนโต๊ะ
นม 2 ช้อนโต๊ะ
โยเกิร์ต 1 ช้อนโต๊ะ
เบกกิ้งโซดา 1 ช้อนชา
เกลือ 1 ช้อนชา
น้ำตาลหญ้าหวาน 1 ช้อนชา
-อาจาด-
น้ำส้มสายชูจากแอปเปิล 2 ถ้วย
น้ำเปล่า 1 ถ้วย
น้ำตาลหญ้าหวาน 1 ช้อนโต๊ะ
เกลือ 1 ช้อนชา
แตงกวา 1 ถ้วย
หอมแดง 1/2 ถ้วย
พริกชี้ฟ้าแดง 1/3 ถ้วย
-น้ำจิ้มถั่ว-
กะทิไขมันต่ำ 1 ถ้วย
พริกแกงพะแนง 1 ช้อนชา
พริกแกงมัสมัน 1 ช้อนชา
น้ำมะขามเปียก 1/2 ช้อนโต๊ะ
น้ำตาลหญ้าหวาน 1 ช้อนโต๊ะ
เกลือ 1 ช้อนชา
ถั่วลิสงคั้ว 1/2 ถ้วย
(เติมน้ำหรือกะทิเพิ่มได้ถ้าน้ำจิ้มข้นเกิน)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
➤Follow me on INSTAGRAM:
➤Follow me on FACEBOOK:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
MUSIC: Background track: ES_Back to Happytown - Golden Age Radio
Outro song: ES_On the Bike - Golden Age Radio
0 Comments