Advertisement

Xôi Vò Cách Nấu Rời Dẻo Ngon - Steamed Glutinous Coated with Mung Bean

Xôi Vò Cách Nấu Rời Dẻo Ngon - Steamed Glutinous Coated with Mung Bean Xôi Vò ngon, rời, dẻo, thơm có thể thực hiện bằng nhiều cách. Mình nấu bằng nồi Instant Pot, các bạn cũng có thể thực hiện công thức này bằng xửng với bếp lò.
Công Thức - Recipe
Nguyên Liệu - Ingredients
Nếp - 1.5 Cup = 300g Glutinous rice
Đậu xanh - 1 Cup = 200g Mung beans
Muối - 1/2 tsp salt
Đường - 1-2 Tbsp Sugar
Cốt dừa - 90ml Coconut cream
Vanilla optional
Ăn kèm với cơm rượu :
Direction Notes:
Soak bean, rice 4-6hrs, or overnight
Cook the bean, Instant Pot, High Pressure, Bean 2', Natural Release
*Normal Pot and stove, cook or steam about 20'
Steam the rice mixture (rice + Coconut +1/2 beans) , IP, HP, Steam 5', NR
*Normal steam Pot and stove, steam about 30'
Steam IP, HP the mixture + sugar + remain mung bean, 2 minutes, NR.
*Normal steam Pot and stove, steam about 10'

cooking show,instruction,direction,diy,do it yourself,homemade,sticky rice,mungbean,monanngon,nau an nhanh,how to,làm sao,cách nấu,cách làm,hướng dẫn,chỉ dẫn,xôi đậu,xôi nếp,xôi vò,Vietnamese cuisine,món ăn Việt Nam,

Post a Comment

0 Comments